פתיחת פורטים לאימיול בנתב אלחוטי

איך אתם מורידים קבצים למחשב? רוב האנשים עושים זאת גם היום בעזרת האימיול - כלי וותיק מאוד שממשיך לעשות את העבודה כהלכה כבר שנים. אבל לעתים מגלה המשתמש כי יש הגבלה על מהירות ההורדה שלו, רוב הפעמים מסיבות לא גלויות לעין. פתיחת פורטים (נקראת גם הפניית פורטים) לאימיול בנתב האלחוטי.

eMule
ההסבר הכללי די פשוט: רוב המשתמשים עובדים היום בבית או בעבודה בעזרת נתב אלחוטי, כלומר רשת אלחוטית שמאפשרת גישה לאינטרנט ללא חיבור פיזי. גם כאשר הם מורידים קבצים דרך האימיול, הם משתמשים בנתב האלחוטי.

הבעיה היא שלעתים הנתב חוסם חלקית את מעבר המידע מהאימיול למחשב (המעבר הזה מתאפשר באמצעות הפורט, מעין שער או פתח להעברת מידע) משום שהוא לא מזהה את הפורט המסוים בו אנחנו משתמשים ו'חושד' בו - במיוחד אם מותקנת בו או במחשב תוכנת FireWall. פתיחת הפורטים מזהה למעשה עבור הנתב את הפורט ומצהירה שמדובר במעבר בטוח שלא צריך לחשוד בו.

האימיול עצמו הוא למעשה תוכנת שיתוף קבצים מקוונת, שמאפשרת למשתמשים בה 'להחליף' ביניהם קבצים ומידע. אדם אחד יכול למשוך אליו ולהוריד אל המחשב קבצים ששיתף אדם אחר. כך, למעשה, יוצרת התכנה הזו מאגר מידע עצום של קבצים מכל סוג: סרטים, תוכנות, משחקים וכל דבר שעולה בראשכם.

כדי להשתמש בקבצים יש להוריד אותם אל המחשב, והזמן שייקח לכם להוריד קובץ מסוים תלוי במהירות של חיבור הרשת. כפי שציינו, לעתים הנתב האלחוטי עשוי להקשות ולהפחית משמעותית את קצב ההורדה, על ידי סגירה חלקית של ערוץ מעבר הנתונים (הפורט), מה שמצריך את הפעולה עליה מדברת הכותרת.

כיצד מבצעים הפניית פורטים בנתב אלחוטי?

מדובר בפעולה טכנית מאוד, שכוללת התעסקות עם מושגים ותכנות שרוב האנשים לא פוגשים ביומיום. ובכל זאת, ננסה כאן לפשט את זה כמה שיותר עבורכם, כדי שתוכלו לפתור את הבעיה במהירות ולשוב להוריד בקצב טוב.

ובכן, ראשית עליכם לגשת אל מסך הניהול של הראוטר שלכם. אם אתם יודעים את ה-Default Gateway, פשוט רשמו אותו בשורת הכתובת בדפדפן שלכם. אם לא, תוכלו להשיג אותו על ידי הקשת הצירוף CMD בתפריט ה'התחל' והקלדת המילהipconfig בחלונית שנפתחה מולכם.

לאחר שהזנתם את ה- Default Gateway אל שורת הכתובת, תצטרכו להזין שם משתמש (לרוב יהיה Admin) וסיסמא (לרוב 1234). אם לא הצלחתם להיכנס, פשוט חפשו ברשת את נתוני ברירת המחדל של הראוטר שלכם, על פי הדגם המדויק שלו. זה אמור לעבוד.

לאחר שנכנסתם למסך הניהול של הראוטר, תצטרכו לחפש את הקטגוריה NAT, שם חפשו אחר Port Forwarding (לעיתים יופיע תחת תת קטגוריה אחרת, לכן חשוב לחפש היטב). שם תצטרכו להוסיף שרת נוסף, ב-Virtual Servers. השרת שתוסיפו הוא זה אשר מופיע בפרטי החיבור לאימיול שלכם.

היכן נמצאים פרטי החיבור לאימיול? כנסו לתוכנה וחפשו את מצב החיבור מצב ימין למטה, אשר כולל כתובת איי פי (מספרים ונקודות) ומספר פורט (מספר בלבד). את הנתונים הללו תצטרכו להוסיף במסך של הראוטר אליו הגעתם קודם לכן.

שימו לב: את הנתונים של הפורט יש להזין ב-Custome Server, שזוהי האפשרות של הקצאה או פתיחת פורט 'משלכם'. בראוטרים מסוימים ישנה גם אפשרות להזנת Server IP Address - כתובת מקומית, שתוכל לשמש אתכם בכל מקום ממנו תיכנסו אל האימיול. זו אפשרות ולא חובה.